dimecres, 3 de novembre del 2010

I no obstant...

El què fa sentir més trist és no tenir motius reals de tristesa: arrossegar-se pel fang per una certa recança a netejar-se les ales i volar, com si ens fes por ser feliços. És absurd, avorrir aquesta alegria il·limitada. Per què tots tenim aquest instint a no sortir mai de la cova, a quedar-nos arrupits en un racó sense voler sentir el plaer d'estirar els braços, per què ens fa angúnia experimentar la lleugeresa?

4 comentaris:

Joan Calsapeu ha dit...

A mi em sembla que la lleugeresa ens fa angúnia per pura covardia. Alleugerir-nos ens fa pànic perquè intuïm que, un cop amollat el llast, quedarà ben poca cosa de nosaltres, i la poca cosa que restarà pesarà ben poc i anirà a la deriva, talment una ploma que el vent arrossega.

Luis Soravilla ha dit...

«Fuente de alegría, ¡brotas con demasiada violencia! Y a menudo vuelves a vaciar la copa, queriéndola llenar. Es menester que aprenda a acercarme a ti con más modestia; mi corazón afluye a tu encuentro con demasiado ímpetu. Mi corazón, en que se consume mi estío, este estío breve, cálido, melancólico y feliz: ¡cuánto anhela mi corazón estival la frescura, fuente de alegría! [...] Un verano en las mayores alturas, con frescos manantiales y una dichosa tranquilidad: ¡venid, oh amigos míos, que esta calma crezca en felicidad! Porque ésta es nuestra altura y nuestra patria.» F. Nietzsche, «Así hablaba Zaratustra»

Mireia ha dit...

T'he decsobert al blog d'en Joan Calsapeu, si et ve de gust ja passaràs pel meu racó

Sandra Buxaderas Sans ha dit...

I tant, ja m'hi he passat i gaudit una bona estona! Encantada d'haver-te trobat.